Autó diagnosztika

Termékek száma oldalanként
Rendezés

BAT 430 12 vagy 24 V-os nagyteljesitményű akkumulátor töltő

BAT 430 12 vagy 24 V-os nagyteljesitményű akkumulátor töltőA nagytejesítményű BAT 430 akkutöltő bárm..

228.600 Ft Nettó ár 180.000 Ft

Bosch BAT 250 hálózatfüggetlen indítási rásegítő

 Bosch BAT 250 hálózatfüggetlen indítási rásegítő·      &nbs..

271.300 Ft Nettó ár 213.622 Ft

Banner BBT HD1 akkumulátor teszter

Banner BBT HD1 nagy teljesítményű akkumulátor teszter nyomtatóvalA  BBT HD1 akkumulátor teszter..

112.550 Ft Nettó ár 88.622 Ft

Banner lítium indítási segéd professzionális használatra ( 12V bikázó )

Banner 12-V os lítium indítási segéd - professzionális használatra! Ha tél, akkor jól jön e..

67.600 Ft Nettó ár 53.228 Ft

Bosch BAT 131 akkumulátor teszter

Bosch BAT 131 akkumulátor teszter A Bosch BAT 131 akkumulátor teszter tökéletesen alkalmas 6 és..

256.032 Ft Nettó ár 201.600 Ft

BOSCH BAT 251 hálózatfüggetlen indítási rásegítő

BOSCH BAT 251 hálózatfüggetlen indítási rásegítő·    Hálózatfüggetlen indítássegítő ..

604.600 Ft Nettó ár 476.063 Ft

iOBD2

iOBD2Az iOBD2 adapter egy autó diagnosztikai eszköz, amely vezeték nélkül kapcsolódik mobiltelefonho..

25.000 Ft Nettó ár 19.685 Ft

Start Booster P3 - Professional indításrásegítő 1600A (bikázó)

Banner P3 Professionális 12V -os indításrásegítőA Banner P3 Professionális bikázó készülék, mobil e..

75.890 Ft Nettó ár 59.756 Ft

TPA 200 keréknyomás-érzékelő diagnosztikai műszer

TPA 200 keréknyomás-érzékelő bluetooth diagnosztikai műszerA TPA 200 az összes ismert gyártó abronc..

167.640 Ft Nettó ár 132.000 Ft

Autó diagnosztika

A korszerű gépkocsikba egyre nagyobb mennyiségű elektronika van beépítve. Ez a diagnosztikát és a javítást egyaránt bonyolultabbá teszi, ráadásul a berendezések gyakran egymással is össze vannak kapcsolva. A műhelymunka ennek következtében alapjaiban változott meg. A gépjármű-technikusoknak a járműelektronikával kapcsolatos tudásukat folyamatosan naprakészen kell tartaniuk. Ez azonban önmagában még nem elég. A elektromos és elektronikus alkotó elemek a korszerű diagnosztikai teszterek – például a KTS család tagjai nélkül gyakorlatilag már nem tesztelhető. Emellett a korábban kizárólag mechanikus munkálatokat igénylő feladatok, mint például egy olajcsere elvégzése egyre gyakrabban követelik meg az elektronikus vezérlőegységekkel való kommunikációt.

Az autójavító műhelyeknek – különösen a nagy piaci verseny következményeként – a legkülönfélébb márkákon való, esetenként bonyolult munkálatokat is hatékonyan, magas minőségben és kedvező áron kell elvégezniük. Számukra dolgozta ki a Bosch a KTS családba tartozó vezérlőegység diagnosztikai tesztereket. Ezek a berendezések a komplex Esitronic műhelyszoftverrel kombinálva optimális feltételeket nyújtanak a korszerű gépkocsik elektromos és elektronikus rendszereinek hatékony diagnosztikájához és javításához. A tesztberendezés különböző változatokban szállítható, a műhely egyéni szükségletének megfelelően.

Az ABS, ASR vagy ESP elektronikus fékerőszabályozó rendszerekkel ellátott fékberendezéseken napjainkban már a munkálatok nagy része korszerű diagnosztikai technika nélkül nem végezhető el. Sok esetben már a fékrendszer légtelenítéséhez is a diagnosztikai tesztert kell igénybe venni. Ezen kívül a KTS-sel és az Esitronic-kal felfegyverkezve a független autójavítók is képesek arra, hogy például egy olajcsere, vagy rendszeres szervizelés után nullázzák a szervizintervallum kijelzőjét, vagy fényszórócsere után szükség esetén elvégezzék annak alapbeállítását.

 

A három KTS változat elő van készítve minden jelenleg használatos diagnosztikai protokollra. Az európai gépkocsiknál használt ISO, és az amerikai illetve japán gyártmányokon alkalmazott SAE protokollok mellett ezek a teszterek képesek a korszerű CAN busszal ellátott modern gépkocsiknál egyre gyakrabban alkalmazott CAN protokoll kezelésére is.

 

A tesztert ehhez egy soros adatátviteli porton keresztül kell az adapterkábellel a diagnosztikai csatlakozóval összekötni. A rendszer önműködően felismeri a vezérlőegységet, kiolvassa a benne található tényleges mérési értékeket, a hibatárolók tartalmát, illetve a többi, vezérlőegység-specifikus adatot. A beépített multiplexernek köszönhetően a felhasználónak még egyszerűbb dolga van a gépkocsiba épített különböző rendszerek diagnosztizálása során. A multiplexer olyan módon állítja be a diagnosztikai csatlakozó dugaszt, ahogy az éppen lekérdezendő vezérlőegységhez szükséges.

A KTS készülékeket a Bosch cég a multiplexerrel és az USB csatlakozóval együtt szállítja.