Motul Sport News #01

Posted by Angela 2016. 05. 12. 0 Comment(s) Motul versenysport hírek 2016,

EGY MOTULOS CSAPAT A MOTOROSOK ÉLÉN!

 

Január másodikán a megszokott módon Buenos Aires-ből indult útjára a 2016-os Dakar Rally. A versenyzők egy 11 km-es felvezető futamon vettek részt, ami a Rosario mellett található ‘bivouac 0’ csatlakozási ponttól induló első szakasz rajtsorrendjét hivatott meghatározni. A számtalan Motul támogatta csapat igyekezett jó helyre pozícionálni magát a bemelegítés során. A motorosok közül a spanyol Joan Barreda került az élre, aki a Honda Racing színeiben indul. Francia csapattársa, Michael Metge pedig az ígéretes ötödik helyere kvalifikálta magát. Így éppen az elé a helyi menő Kevin Benavides elé került, aki a Honda South America Rally Team színeiben indul. Megelégedettség jellemezte a Sherco TVS Racing- et is. Alain Duclos huszadikként ért célba, míg Joan Pedro öt hellyel végzett mögötte. ‘Az első mért szakasz nagyobb gondok nélkül teljesítettük, a cél a csapágyak bejáratása volt,’ kommentálta Nicolas Chaix, a Nimes-i csapat menedzsere. ‘Egy 11 km-es mért szakaszon nem sokat nyerhetsz, viszont rengeteget veszíthetsz.’ A quadosok között a Rhide South Africa csapatától Brian Baragwanath a kimondottan jónak mondható hetedik helyet szerezte meg Rosario- ban. Az autósok közül a japán Miura, a Team Land Cruiser Toyota Auto Body versenyzője 51. lett, a brazil Torres gyakorlott kezeiben a Polaris pedig 56. Sajnos néhány nézelődő megsérült, amikor egy Mini letért az útról.

 

 

BORZALMAS IDŐJÁRÁS, VAD VERSENYZŐK!

 

A 2016-os Dakar első napja január 3. lett volna, de a borzalmas idő miatt törölték a futamot, még a rally biztonságára ügyelő helicopter sem tudott felszállni. Így aztán a 136 motorkerékpár, a 110 autó, a 45 quad és az 55 kamion jól megszervezett libasorban Villa Carlos Paz felé vonult . A rossz idő másnap is folytatódott, ezért a szervezők lerövidítették a Termas de Rio Hondo-ba vezető speciálisszakaszt. A versenyzők azonban izmozhattak egy kicsit a 350 kilométeres mért szakaszon, amely meghatározta a sorrendet, ami tulajdonképpen kedvezőnekis bizonyult a motulos csapatok számára… szinte újra osztották a lapokat. Ráadásul a Sherco TVS 20-as rajtszámú versenyzője, Alain Ducclos nagyon jó benyomást keltve negyedik lett ezen a szakaszon. A Maliban született és a Dakaron már többször indult 44 éves francia pilóta az összetettben is a negyedik helyen található, mindössze két perccel lemaradva az élen álló versenyzőtől. A pillanatnyilag 10. helyen található Pedredo mind a Team Sherco TVS Rally Factory, mind pedig az RTR 450-es versenyképességét igazolja. Hétfő estig három nagyon gyors Honda, összességében pedig öt motor található az első tízben a Motul színeit viselő versenyzők közül. A japán gyártó legkiválóbb képviselőjének továbbra is Joan Barreda tűnik a maga 6. helyével. A Quad kategóriában a Yamaha játszik meghatározó szerepet. A Rhide brilliáns teljesítménnyel feljött a hetedik helyről a másodikra.

 

 

A MOTUL ELVITTE AZ ELSŐ HÁROM HELYET A MOTOROSOK KÖZÖTT ÉS GYŐZÖTT A QUADOSOKNÁL!

 

Az időjárási körülmények továbbra is nehezek Argentínában és a Dakar Rally harmadik szakasza addig nem kezdődhetett meg a 112,91 km-es ellenőrző pont után. Az ezévi Dakar azon csapatai azonban továbbra is örömet váltanak ki, amelyek élvezhetik a Motul támogatását. Ez mindenek előtt a motorosokra érvényes. A Hondával versenyző Joan Barreda, Kevin Benavides és Paulo Gonçalves ugyanis lefoglalta az első három helyet a Termas de Rio Hondo és San Salvador de Jujuy közötti szakaszon. A triót legalább 52 mp választotta el az időmért szakaszon a többiektől. Tulajdonképpen az összetett verseny 1., 3. és 4. helyén álló, CRF 450-esekkel versenyző pilóta a győzelemért harcol a KTM legjobbjaival… de a legjobb Sherco TVS pilóta előtt állnak. A francia-indiai Sherco TVS Rally Factory versenyzői ismét nagyot alkottak. Alain Duclos az összetett versenyben az ötödik helyen áll KTM-jével, mindössze 2 mp-re Goncalvestől, de Joan Pedrero is befér a legjobb tíz közé. Le a kalappal Olivier Pain előtt is, aki a Team Nomade Racing versenyzőjeként tartja 30. helyét. Nagy csata dúl a quadosok között is, a nap győzelmét Brian Baragwanath és a Rhide South Africa csapata szerezte meg mindössze négy tized mp-cel. A Dél-Afrika-i fiú ráadásul első dakaros szakasz győzelmének örvendhetett. A 274-es rajtszámú Yamaha Raptor 700 pilótája második lett, mindössze 3’56 perccel lemaradva a győztestől. Másnap, szerdán a 3500 m-es magasság megmászása következett, még San Salvador de Jujuy tartományban.

 

Leave a Comment