H15 izzó

Ebben a kategóriában nincsenek termékek.

Osram autó izzó kereső - Találja meg a megfelelő izzót az autójához!


Az emberi szem éjszaka mindössze 5%-kát érzékeli annak, amit nappali fényviszonyoknál. Rossz fényviszonyoknál a szem sokkal gyorsabban fárad. A modern gépjárműfényforrások azonban nagymértékben javíthatják a rossz időjárás vagy az éjszakai sötétség miatt uralkodó kedvezőtlen fényviszonyokat.

Következtetés: a fény nagyban növeli a biztonságot.

Éjszaka a gyalogos már kilométerekről észreveheti az autó fényszóróit, függetlenül attól, hogy a gépkocsiban jobb vagy rosszabb minőségű izzók vannak, de a gépkocsivezető csak akkor fogja észlelni a gyalogost, amikor a fényszóró fénye visszatükröződik annak ruhájáról vagy testéről, ezért a gyalogos és a gépjárművezető biztonsága szempontjából is kulcsfontosságú a megfelelő világítás alkalmazása az autóban.

Átlagosan 1–1,5 másodpercre van szüksége egy gépjárművezetőnek ahhoz, hogy felismerje a veszélyhelyzetet, pl. egy embert az úttesten.

A fékpedál megnyomásától a jármű teljes megállásáig további 0,2–0,4 másodperc telik el: a fény életet menthet.

Fényforrásaink igazi “Éjszelídítők”, melyeknek köszönhetően a gépkocsivezető minden eddiginél jobban megvilágított képet kap az előtte álló útszakaszról. Mindez a nagyobb fénymennyiség és az autót megelőző hosszabb fénynyaláb eredménye.