OptiMate 6 automatatöltő és tesztműszer

OptiMate 6 automatatöltő és tesztműszer

OptiMate 6 + SAE123 automata akkumulátor töltő és tesztműszer 12V-s 3Ah és 240 Ah közötti ólom-savas, AGM, GEL akkumulátorok töltésére alkalmas.

12V-s ólom-savas akkumulátorok (zártrendszerű, gondozásmentes, klasszikus ólom-savas, zselés, VRLA) töltéséhez és szulfátlanításához, maximális töltőáram értéke 5.0A.

Ideális megoldás otthoni használatra 12V-s akkumulátorokhoz, újraélesztő és csepptöltő funkcióval.

A töltő használatával meghosszabbíthatja akkumulátora élettartamát.

Modell: TM180 SAE

Töltési idő: 5 Ah / óránként, 240Ah kapacitású akkumulátort 48 óra alatt tölti fel.

Bemenet AC: 100-240VAC 50-60Hz

Az Optimate TM 6 ampmatic a világ egyik egyedülálló fejlettségű és sokoldalú automata akkumulátor töltője, ellenőrzője és karbantartója. A mindent az egyben termék stílusos, vízálló, falra szerelhető és rendelhető kiegészítőkkel bőven ellátva.

Minden egyes esetben, amikor az Optimate 6 töltőt csatlakoztatja a tölteni kívánt akkumulátorhoz, a töltő vezérlő egysége ellenőrzi az akkumulátor állapotát és automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbb töltési áramot és programot. Az Optimate 6 töltő használható új akkumulátorok üzembehelyező töltéséhez is.

A töltési programok között szulfátlanító is található az elhanyagolt, mélykisütött akkumulátorok lehetséges megmentése érdekében. Az ECO program alacsony energiafelhasználás mellett védi, tartja karban akkumulátorát hónapokon keresztül, ezzel is növelve akkumulátora várható élettartamát.

 

Működése:

1. Inicializáció: Az Optimate 6 csak a minimum 1.8V kapocsfeszültségű akkumulátorok esetén aktivizálódik.

2. Programválasztás: Az ampmatic TM vezérlő egység az akkumulátor állapota alapján kiválasztja a megfelelő töltési programot.

3. Szulfátlanítás és újraélesztés: Ha szükséges, 2 vagy 3 szakaszos magas feszültséggel történő töltés és pulzáló töltés lesz elindítva az elhanyagolt, mélykisütött akkumulátor megmentése érdekében. A magas feszültségű töltés csak a gépjárművön kívül engedélyezett. A töltési feszültség 16V-nál lesz maximalizálva, amennyiben a töltő érzékeli, hogy az akkumulátor a gépjármű elektromos rendszeréhez van kötve.

4. Bulk töltés: Az ampmatic T M processzor a töltőáram értékét változtatja az akkumulátor belső állapota alapján, hogy az minél hamarább fel legyen töltve.

5. Szakadás / cellazárlat: Az akkumulátor töltési áramának a felvevő képessége figyelve van, hogy szükség esetén a fölösleges töltés kikapcsoljon, mivel az akkumulátor menthetetlen állapotban van.

6. Telítés és kiegyenlítés: 10 percen keresztül az áram pulzusokban érkezik az akkumulátorba, miközben a töltési feszültség értéke 13.7 és 14.3V közötti, elérve ezzel a cellák kiegyenlítését és az akkumulátor teljes töltését.

7. Töltés ellenőrzése: A töltési feszültség 13.6V, mialatt az ampmatic T M processzor figyeli az akkumulátor által felvett áramot. Amennyiben ez kevesebb, mint az optimális, a töltő visszakapcsol a telítő és kiegyenlítő töltésre.

8. Feszültségmegtartási ellenőrzés: 30 perces áram nélküli időszak alatt a töltő ellenőrzi a feszültségszint csökkenését, mely 5 féle lehetséges eredményt okozhat, melyek az akkumulátor általános állapotáról adnak képet. A zöld szín (kapocsfeszültség> 12.7V) eredményezi az ellenőrzési ciklus felfüggesztését a következő 12 órán keresztül, miközben az akkumulátor önkisülése lesz ellenőrizve (a hibás akkumulátor önkisülése nagyobb mértékű). Ügyeljen, hogy a gépjárműben a fogyasztók (riasztó, indításgátló) is hozzájárul az akkumulátor önkisüléséhez.

9. Karbantartó töltés: A karbantartó töltés két részből tevődik össze: 30 percig van töltés (13.6V) – 30 percig nincs töltés. A feszültségmegtartási ellenőrzés és a karbantartó töltés 24 óránként váltják egymást mindaddig, amíg a töltő és az akkumulátor csatlakoztatva van, marad.

Az OptiMate 6 + SAE123 automata töltő, szulfátlanító és tesztműszer alternatív, megfelelő megoldás 12V-s ólom-savas akkumulátorok karbantartásához.


Gyártó: TecMate


Írja meg véleményét

Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
    Rossz           Kitűnő

[autoalkatresz]

25.000 Ft felett ingyenes szállítás

  • : 1794
  • Gyártó: TecMate
  • Cikkszám: OptiMate TM180 SAE
  • Készletállapot: Készleten
  • 38.950 Ft
  • Nettó ár: 30.669 Ft