Osram

A biztonság alapvető emberi igény. A rossz látási viszony a közúti balesetek egyik leggyakoribb oka.  "Több fény, jobb látás, nagyobb biztonság" - ez egy fontos megállapítás minden járművezető számára, függetlenül a nemtől, a kortól, a legújabb járműdivattól vagy a kifutó trendektől. Az OSRAM a "Látni és látszani" mottó szellemében az éjszakai és a nappali vezetéshez kifejlesztett innovatív lámpacsaládokkal járul hozzá a közúti közlekedés biztonságához.

A bekapcsolt fényszóró melletti vezetés az Ön biztonságát szolgálja. Látni és látszani a nappali fényszóróval (DRL) történő vezetés hatékonyan véd a balesetek ellen.

Európai tanulmányok egész sora bizonyítja a nappali világítás előnyeit:

A nappali fényszóró (angol rövidítéssel: DRL) lerövidíti a reakcióidőt, és egy uniós tanulmány szerint 58%-ban megelőzi a súlyos sérülésekkel járó baleseteket

A DRL-el közlekedő járművek korábban felismerhetők, különösen nehéz fényviszonyok között (alacsony napállás, vakító fény, magas házakkal szegélyezett utcák), vagy a fény és árnyék gyakori váltakozása esetén ("alagút effektus" az erdőkben és az utcákon)

A szembejövő járművek távolsága pontosabban becsülhető. A mozgó, kanyarodó, illetve várakozó járművek közötti különbség sokkal könnyebben felismerhető - különösen a gyermekek és az idős emberek esetében.

Határozat az egész EU-ra kiterjedő szabályozásról

A vizsgálatok egyértelmű eredményeire, és több uniós ország tapasztalataira való tekintettel az EU úgy döntött, hogy első lépésként, 2011. februártól kezdődően minden új személygépkocsit és kisteherautót nappali világítással kell felszerelni. Az első gyártók egyes modelleket már jelenleg is automatikus nappali világítással kínálnak, standard felszerelésként

 

Tovább