OptiMate 4 dual professzionális akkumulátor töltő

OptiMate 4 dual professzionális akkumulátor töltő

OptiMate TM 4 Dual professzionális akkumulátor töltő  -  egyedülálló,  mindent  az  egyben  nyújtó  automata  berendezés  a  12V-s akkumulátorok otthoni töltéséhez.

A DUAL PROGRAM segítségével a következő funkciókat szolgáltatja: beállítás, diagnosztika, újraélesztés, töltés, ellenőrzés és optimális karbantartás.

Töltse akkumulátorát közvetlenül vagy a 12V-s CAN-BUS csatlakozási aljzaton keresztül.

Az Optimate 4 automata töltő a DUAL PROGRAM segítségével tölti és karbantartja akkumulátorát mindaddig, amíg az csatlakoztatva van a töltőhöz. A DUAL PROGRAM tartalmazza az alacsony töltőfeszültségű PULSE újraélesztő töltési módot a mélykisütött, szulfátos akkumulátorokhoz, a felhasználóbarát ellenőrzési rendszert; a hasznos, vízvédett kiegészítő csatlakozókat és az ésszerű energiafelhasználást.

A töltő használatával jelentősen növelheti  akkumulátora várható élettartamát. Az Optimate 4 töltő a DUAL PROGRAM segítségével karbantartja akkumulátorát hónapokon keresztül most még effektívebben.

Globális bemenet: 100V-240V.

Működése:

1.  A STANDARD és CAN-BUS program közötti váltás 5 lépésben, egyszerűen megoldható: áramtalanítsa a töltőt, csatlakoztassa össze a kimeneti csatlakozókat, csatlakoztassa a töltőt a hálózati áramforráshoz, várjon a LED diódák jelzésére, válassza szét a kimeneti csatlakozókat. Alapértelmezett beállítás: CAN-BUS program.

2. Biztonsági ellenőrzés: Az Optimate 4 töltő töltés előtt ellenőrzi az akkumulátora kapocsfeszültségét. A töltő érzékeli a minimum 0.5V kapocsfeszültségű akkumulátort és megpróbálja a diagnosztizálás után feltölteni, amennyiben az akkumulátor még menthető.

3.  Funkcionalitás: Az Optimate 4 töltő mikroprocesszora ellenőrzi a komplett rendszert és beállítja a megfelelő töltési módot, melyet a LED diódák visszajelzése alapján értelmezhetünk.

4.  Töltés előtti ellenőrzés: Az Optimate 4 töltés előtt röviden ellenőrzi a tölteni kívánt akkumulátor állapotát.

5. Szulfátlanítás és újraélesztés: STANDARD (16V-ig) töltési fázis a lemerült akkumulátor szulfátlanítása és újratöltése érdekében. A mélykisütött, elhanyagolt akkumulátort a TURBO (max. 22V) töltési fázis mentheti meg, melynek feltétele, hogy az akkumulátor nincs bekötve a gépjármű elektromos rendszerébe. A TURBO töltési fázis a CAN-BUS programban nem elérhető. A biztonságos alacsony feszültségű PULSE töltési fázis a töltési ciklus utolsó 15 percében aktiválódik.

6.  BULK töltés: Állandó értékű töltőáram (0.8A), amíg az akkumulátor kapocsfeszültsége el nem éri a 14.3V-t.

7.  Abszorpció és teljes töltés: Az áram pulzusokban éri az akkumulátort a teljes töltöttségi szint eléréséhez, a lehető legrövidebb töltési idő alatt.

8.  A töltés ellenőrzése és zárlat, cellazárlat észlelése: A töltési ciklus mindvégig megfigyelés alatt van az esetleges akkumulátor belső hibáinak az észlelése miatt, hogy ez által megelőzze a céltalan töltést a már menthetetlen akkumulátor esetén. A hibátlan akkumulátor esetén a töltési ciklus többször is elindulhat.

9.  Feszültségmegtartási teszt: A 30 perces töltés nélküli (nincs töltőáram) időtartam után a töltő kijelzője megjeleníti az 5 különböző teszteredmény egyikét, mely az akkumulátor általános állapotára nyújt rálátást. A töltés előtti ellenőrzés csak a töltési mód kiválasztására szolgál.

10.  Karbantartó töltés: A töltési feszültség 13.6V-t 30 percen keresztül, melyet a feszültségmegtartási teszt követ. A töltőáram értéke függ az akkumulátor önkisülésétől, a gépjármű elektromos rendszerében található fogyasztók energiaigényétől (LCD kijelző, fedélzeti számítógép) vagy elektromos eszközöktől (riasztó, indításgátló). A karbantartó töltés és ellenőrzés mindaddig váltakozik, amíg az akkumulátor csatlakoztatva van a töltőhöz. Az ellenőrzés eredménye minden ellenőrzés után felülíródik.

CAN-BUS program: az indítókulcs (gyújtás) nélküli, 12V-s aljzaton keresztüli töltő csatlakoztatása leegyszerűsíti a töltést.

A feszültségmegtartási ellenőrzés és a karbantartó töltés kombinációja gondoskodik a 12V-s ólom-savas akkumulátorok várható élettartamának növeléséről, kondícióban tartásáról.


Műszaki adatok:

Akkumulátorok kapacitása, típusa: 2 - 50 Ah kapacitás AGM (MF), Standard, GEL és AGM spirálcellás

Program ellenőrzése: Mikroprocesszor (9 lépcsős)

Kimeneti áram erőssége: (BULK töltés) 0.8 A

Automatikus s z u l f á t l a n í t á s: 2 lépcsős (újraélesztés és Turbo-újraélesztés)

Töltési idő: m a x . 48 óra (a csepptöltés időkorlát nélküli)

Csepptöltés: / Ellenőrzés ciklusa 30 perc / 30 perc, óránként váltakozva

Feszültségmegtartási ellenőrzés: Intervallum: 12.0 – 12.6, GOOD = JÓ (zöld), Kapocsfeszültség > 12.6V

Méretek: 200 x 75 x 61 mm

Súlya (csomagolással + kiegészítőkkel): 0 . 4 8 k g / / 0 . 9 kg

Por- és vízvédettség: IP54

Hálózati vezeték hossza: (bemenet) 2m

Kimeneti vezeték hossza: 2m

A csomag részét képező kiegészítők: O-1 szemes csatlakozó, vízvédett aljzattal, O-4 krokodilcsipeszes csatlakozó

Üzemi hőmérséklet: –40ºC <-> 40°C / –40°F <-> 104°F

Hálózati áramforrás (AC): 100V – 240V @ 50 - 60Hz, 0.27A @ 100V – 0.15A @ 240V

Visszáram kevesebb, mint: 0.5 mA

A töltő energiaigénye(akkumulátor nincs csatlakoztatva): 0.0089kWh / naponta

További fontos információk: IP54, CE, NRTL (UL & CSA), SAA (AU & NZ), PSE (Japán)

jóváhagyva: TUV Sud. BC (California Energy Compliant) 


Gyártó: TecMate


Írja meg véleményét

Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
    Rossz           Kitűnő

[autoalkatresz]

25.000 Ft felett ingyenes szállítás

  • : 1836
  • Gyártó: TecMate
  • Cikkszám: Optimate TM 240
  • Készletállapot: Készleten
  • 23.900 Ft
  • Nettó ár: 18.819 Ft